Werkwijze & Visie

Eén week Online Opvoedondersteuning is als volgt opgebouwd:


Klik op de tabel voor de leesbare versie.

Grenzen & Ruimte en Jouw Persoonlijke Thema
Online Opvoed Ondersteuning is gebaseerd op deze drie onderdelen.

Waarom deze drie?

Binnen elke relatie is er sprake van “Ik en de Ander”. Jouw houding in de relatie met je kind, de dingen die je (niet) zegt, doet en voelt zijn van invloed op het verloop van jullie relatie. Het is een samenspel, jullie reageren op elkaar.

Grenzen

Wat vind jij fijn? Wat vind je niet fijn? Wat is belangrijk voor jou? Wat accepteer je wel en niet? Hoe maak jij jouw grens duidelijk aan je kind?
Grenzen zijn nodig. Grenzen zorgen voor het waarborgen van je eigen behoeften. Het geeft duidelijkheid en voorspelbaarheid. Weten wat je te wachten staat geeft een veilig gevoel.

Ruimte

Wat voor ruimte geef je jouw kind? Wat mag het van jou doen, wat laat je toe, waar geef je vrijheid in?Ruimte om te ontdekken en onderzoeken is noodzakelijk voor het groeiproces van elk mens. Leren hoe de wereld in elkaar steekt en werkt. Ontdekken wat je wel en niet fijn vindt, wie je bent en hoe je zou willen opgroeien, wat je wilt doen, wat je dromen en drijfveren zijn.

Jouw Persoonlijke Thema

De reden dat je leven diepere dalen en hogere pieken bevat bij de komst van je kind heeft met intensiteit te maken. Je hebt een intense relatie met je kind. Vanaf het begin is het bij je, afhankelijk, heeft jou nodig en doet een beroep op je, 24/7! Het is alsof je een gigantische spiegel op je neus gedrukt krijgt, confronterend. Alle lastige, pijnlijke, ingewikkelde en “handen in het haar” momenten kunnen ontvangen worden als waardevolle leermomenten. Kun je op deze momenten je ogen openen en jezelf aankijken? Wat gebeurt er bij mij? Wat voel ik, wat wil ik nu, wat heb ik nodig? Dit gaat over jouw “persoonlijke thema”. Dankzij jullie conflictmomenten kun jij groeien.

Kosten

De betaling volgt achteraf. Aan het eind van de week heb je ervaren wat de ondersteuning voor je heeft betekend en kun je het voor jezelf op waarde schatten. Dit zal voor iedereen verschillend zijn en daarom vind ik het belangrijk dat afhankelijk daarvan de prijs wordt bepaald. Ik wil graag dat je betaalt wat het voor jou waard is geweest!